Nieuws

Guardiola verbaasd door vertrekwens Sterling: 'Mahrez klaagt ook nooit'

Guardiola verbaasd door vertrekwens Sterling: 'Mahrez klaagt ook nooit'

15-10-2021 17:25

Pep Guardiola keek raar op toen hij hoorde dat Raheem Sterling zijn wens om te vertrekken in de media had uitgesproken. De Manchester City-coach was er niet van op de hoogte, wat ook geldt voor het bestuur van de club.

Sterling zit de voorbije periode vaker op de bank dan hem lief is. "Als er een optie komt om naar een club te vertrekken waar ik meer speeltijd krijg, zou ik daar open voor staan", vertelde hij onlangs. Op het persmoment van vrijdagmiddag werd Guardiola om een reactie gevraagd. "Ik weet van niks en ik denk de club ook niet."

Guardiola kan er niet zoveel mee, dat Sterling iets vaker vanaf de zijlijn moet toekijken. "Riyad Mahrez speelt weinig en klaagt niet, João Cancelo klaagt ook niet. Ik kan spelers geen garanties bieden over het aantal speelminuten, ze moeten de voeten maar laten spreken op het veld. Elke speler, niet alleen Raheem", maakt de oefenmeester duidelijk, doelend op de brede selectie van The Citizens.

De teller staat voor Sterling dit seizoen op twee basisoptredens, terwijl hij de afgelopen jaren voornamelijk bij de eerste elf hoorde. Guardiola snapt enigszins dat Sterling wil vertrekken. "Ik wilde ook altijd spelen. Wat ik wil van Raheem en iedere andere speler is dat ze blij zijn om hier te voetballen. Als dat niet zo is, moet hij de beste beslissing maken voor hemzelf en zijn familie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!