Nieuws

Van den Berg blijft scherp: 'Onderschatting kan je de kwalificatie kosten'

Van den Berg blijft scherp: 'Onderschatting kan je de kwalificatie kosten'

25-03-2022 10:55 Laatste update: 10:57

Sepp van den Berg kijkt uit naar het cruciale duel met de leeftijdsgenoten van Zwitserland. De verdediger van Jong Oranje wil echter nog niet te ver op de zaken vooruit lopen en heeft de focus op Jong Bulgarije.

"Elke wedstrijd is belangrijk, natuurlijk. Maar deze wedstrijd is speciaal. Zwitserland-thuis", laat Van den Berg optekenen door Voetbal International. "Het is, met respect voor de andere tegenstanders in de groep, de belangrijkste wedstrijd in de groep. Als we beide wedstrijden winnen, dan hebben we het volledig in onze eigen hand. Dan ga je met een goede uitgangspositie naar de wedstrijden in juni."

Voorafgaand aan het treffen met Zwitserland, staat er voor Jong Oranje nog een ontmoeting met Jong Bulgarije op het programma. Volgens Van den Berg is deze wedstrijd minstens zo belangrijk. "Als ik het goed heb, speelde ik het vorige duel met Bulgarije. Toen kwamen we met 1-0 achter. Dat was geen gemakkelijk wedstrijd. We speelden in Almere, op een goed veld, in Nederland. En toen hadden we het al niet makkelijk. Je kunt wel zeggen dat we Bulgarije-uit even gaan winnen, maar iedereen weet dat het nooit makkelijk zal zijn. Onderschatting kan je de kwalificatie kosten."

Ploeggenoot Mitchell Bakker benadrukt dat de sfeer in de spelergroep top is. "Er zijn de laatste maanden veel nieuwe spelers bijgekomen met veel kwaliteit. Veel jongens ook die al in het buitenland spelen. Het is echt een leuk team, de sfeer is goed. Het zou mooi zijn om met deze groep ook een EK te kunnen spelen. We weten nu hoe bijzonder dat is."

Jong Oranje neemt het vrijdagavond om 18.45 in Sofia op tegen Jong Bulgarije. Vier dagen later speelt de ploeg van Erwin van der Looi in De Adelaarshorst het cruciale duel met Jong Zwitserland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!