Nieuws

Willem II zegt contracten formeel op, routinier vertrekt mogelijk na negen jaar

Willem II zegt contracten formeel op, routinier vertrekt mogelijk na negen jaar

25-03-2022 10:24 Laatste update: 10:31

Willem II heeft de aflopende contracten van Freek Heerkens, Miquel Nelom en Dries Sadikki formeel opgezegd. De reden hiervan is de 'onzekere, sportieve situatie' waarin de Tilburg verkeren.

'Het voor 1 april formeel opzeggen van aflopende contracten die tussentijds zijn verlengd is conform de CAO gebruikelijk in de voetbalsector', schrijft Willem II op de clubwebsite. 'Het betekent niet dat spelers met een opgezegd contract de club gaan verlaten. Willem II gaat met Heerkens, Nelom en Saddiki mogelijk later dit seizoen in gesprek over hun verbintenissen.'

Heerkens is bezig aan zijn negende seizoen in Tilburg. De mogelijkheid bestaat dus dat hij Willem II aan het eind van het seizoen moet verlaten. Vorig seizoen werd het contract van de routinier ook al formeel opgezegd. Aangezien de Tilburgers toen ternauwernood in de Eredivisie wisten te blijven, kon het contract van Heerkens alsnog verlengt worden.

Görkem Saglam, Nasser El Khayati, Ché Nunnely en Mats Köhlert hebben ook een aflopend contract. Omdat zij sinds hun komst naar Willem II nog geen nieuwe verbintenis hebben ondertekend, geldt deze regel dus niet voor hen waardoor het contract van deze spelers niet formeel opgezegd hoeft te worden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!