Nieuws

Boris Johnson vindt dat Oekraïne reglementaire overwinningen moet krijgen

Boris Johnson vindt dat Oekraïne reglementaire overwinningen moet krijgen

24-03-2022 21:48 Laatste update: 23:28

Boris Johnson stelt dat alle play-offwedstrijden van Oekraïne in winst moeten worden omgezet. Dat is opmerkelijk, gezien het feit dat de halve finale van de play-off om een WK ticket tussen Oekraine en Schotland gaat. De premier van Groot-Brittannië is namelijk ook medeverantwoordelijk voor de gang van zaken in Schotland.

Oekraïne eindigde als tweede in de poule en moet daarom via de play-off een WK-ticket weten te bemachtigen. Mocht het land winnen van Schotland, treft het de winnaar van het duel tussen Wales en Oostenrijk. Door de Russische inval in Oekraïne kon de play-offwedstrijd niet doorgaan. Daardoor is besloten dat de wedstrijd pas in juni zal plaatsvinden.

Als het aan Johnson ligt wordt het duel helemaal niet meer afgewerkt en krijgt Oekraïne een reglementaire overwinning. "Dat klinkt wel als een goed idee", zei de premier. "Ik kan geen goede reden bedenken waarom we dat niet zouden doen." Het is niet duidelijk of Johnson wist dat Oekraïne het tegen Schotland zal opnemen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!