Wedstrijdverslag

Eredivisie-clubs oefenen massaal: supersub scoort er vier, Utrecht verliest

Eredivisie-clubs oefenen massaal: supersub scoort er vier, Utrecht verliest

24-03-2022 16:59

De interlandbreak is aangebroken en dat biedt ruimte voor meerdere Eredivisie-clubs om te oefenen. Willem II, FC Utrecht, SC Heerenveen, PEC Zwolle, AZ, Go Ahead Eagles en FC Twente betraden vandaag het veld.

Willem II - Jong PSV 1-2

De Tilburgers wisten niet te winnen van de beloften van PSV. Maximiliano Romero was één van gevierde mannen bij de Eindhovenaren. De spits, die in 2022 het net nog niet had weten te vinden, scoorde weer eens. Willem II-verdediger Emil Bergström en PSV-middenvelder Mylian Jimenez namen de andere treffers voor hun rekening.

Schalke 04 - FC Utrecht 1-0

FC Utrecht maakte een bewogen week door met het ontslag van René Hake. De ploeg van interim-trainer Rick Kruys nam het op tegen Schalke en wist niet te winnen. De nummer vier uit de Tweede Bundesliga was met 1-0 te sterk voor de Domstedelingen. Dominick Drexler was de enige doelpuntenmaker.

SC Heerenveen - PEC Zwolle 1-0

Heerenveen heeft de schwung te pakken. De Friezen, die afgelopen week met 2-0 van Heracles wisten te winnen, wisten opnieuw te zegevieren tegen PEC. Sydney van Hooijkdonk maakte zijn tweede treffer voor Heerenveen en was daarmee gelijk de matchwinner.

AZ-Go Ahead Eagles 7-1

AZ oefende donderdagmiddag tegen Go Ahead Eagles. De Alkmaarders waren op schot tegen de nummer twaalf uit de Eredivisie. Eén speler viel op in het bijzonder. Zakaria Aboukhlal, die normaal gesproken van waarde is als supersub, maakte er vier. De overige treffers van de ploeg uit Alkmaar kwamen op naam van Kamal Sowah, Tijani Reijnders en Peer Koopmeiners. Justin Bakker deed een duidt in het zakje namens de Eagles.

Fortuna Düsseldorf – FC Twente 4-0

FC Twente zal de oefenwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf snel willen vergeten. De club uit Enschede werd met een afgetekende 4-0 terug naar Nederland gestuurd. De Tukkers gebruikte de wedstrijd wel voornamelijk om de wisselspelers aan het werk te zien.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!