Nieuws

Ziekenboeg PSV stroomt leeg, Schmidt deelt mening over druk speelschema

Ziekenboeg PSV stroomt leeg, Schmidt deelt mening over druk speelschema

15-10-2021 16:33 Laatste update: 16:43

Roger Schmidt kan tegen PEC Zwolle weer beschikken over Cody Gakpo en Noni Madueke. Eerstgenoemde liep in de interland tegen Letland een hoofdblessure op, terwijl Madueke al bijna een maand langs de kant stond.

Ritsu Doan, Ryan Thomas en Maxi Romero zijn de afwezigen bij PSV, dat zaterdagavond thuis aantreedt tegen de hekkensluiter van de Eredivisie. Gakpo, Ibrahim Sangaré, Eran Zahavi, Davy Pröpper en Madueke zijn wel weer allemaal fit, gaf Schmidt aan tijdens het persmoment van vrijdagmiddag.

Wie er ook bij is, is Joël Drommel. Tijdens de interlandbreak was er veel om de goalie te doen, omdat hij zich verslapen zou hebben en daardoor door Louis van Gaal disciplinair op de tribune zou zijn geposteerd. Schmidt kan daar weinig mee. "Ik kan alleen oordelen over de situatie bij PSV. Hij zal de afgelopen weken ook weer meenemen in zijn ontwikkeling."

Volgende week speelt PSV op donderdag tegen AS Monaco en 68 uur later tegen Ajax. "Volgens mij is dat onmogelijk", denkt Schmidt, die er niet te lang op door wil gaan. "Maar het is een groot voordeel voor Ajax." De Amsterdammers spelen op dinsdag al tegen Borussia Dortmund. "Wij spelen op donderdag en zondag, dat is een uitdaging. Zeker als je uit speelt tegen een ploeg als Ajax, dat blijft een speciale wedstrijd. Maar daar moeten we niet te veel over praten. Het is zoals het is. Ik wil er niet over klagen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!