Nieuws

Özil samen met andere middenvelder uit de selectie van Fenerbahçe gezet

Özil samen met andere middenvelder uit de selectie van Fenerbahçe gezet

24-03-2022 15:34 Laatste update: 15:42

Mesut Özil is voor onbepaalde tijd geen onderdeel meer van de selectie van Fenerbahçe. De nummer drie van de Süper Lig maakt in een statement bekend dat de Duitser samen met collega-middenvelder Ozan Tufan uit de selectie is gezet.

Het statement was van korte aard en bevatte geen verklaring. Turkse media denken een moment aan te kunnen wijzen waar het is misgegaan tussen Özil en de club. In de thuiswedstrijd van Fenerbahçe tegen Konyaspor (2-1) werd de voormalig assistkoning in de eerste helft gewisseld. De middenvelder raakte vervolgens in de clinch met zijn coach Ismail Kartal. De Fenerbahçe-coach zou eerder al hebben losgelaten dat Özil fysiek niet capabel zou zijn om tegen Konyaspor te starten. Waar het mis is gegaan met Tufan, is niet bekend.

Özil maakte in de winter van 2021 een transfer van Arsenal naar Fenerbahçe. De middenvelder kende in zijn laatste periode ook een lastige tijd bij The Gunners, waar hij in zijn laaste twee seizoenen nauwelijks meer aan spelen toekwam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!