Nieuws

'Dortmund-verdediger gewild: Bayern München en Manchester United geïnteresseerd'

'Dortmund-verdediger gewild: Bayern München en Manchester United geïnteresseerd'

24-03-2022 13:37

Borussia Dortmund wil maar wat graag het in 2023 aflopende contract van Manuel Akanji verlengen. De Zwitserse verdediger zou openstaan voor een vertrek. Naar verluidt hebben zowel Bayern München als Manchester United verregaande interesse in de mandekker.

Sinds 2018 speelt Akanji voor Die Borussen: toentertijd kwam hij voor ruim 21 miljoen over van FC Basel uit zijn vaderland. Desalniettemin heeft Dortmund de hoop op een contractverlenging nog niet opgegeven. "Manuel is een zeer belangrijke speler voor ons. Hij presteert sterk en we proberen hem natuurlijk nog steeds te overtuigen om bij te tekenen", vertelt directeur Sebastian Kehl aan BILD.

Volgens de boulevardkrant wil BVB Akanji een salaris ter waarde van acht miljoen euro per jaar bieden, de centrumverdediger wil echter tien miljoen euro. Blick weet dat de gesprekken nog allerminst ten einde zijn. 'Op dit moment wil hij zich alleen focussen op de laatste belangrijke wedstrijden van het seizoen. Als er iets officieels te melden is, dan volgt dat van clubkant', reageert een woordvoerder van zijn management aan de Zwitserse krant.

Volgens Transfermarkt.de heeft Manchester United Akanji inmiddels een contractvoorstel gedaan. Met een verbintenis bij The Red Devils zou hij maar liefst vijftien miljoen euro op jaarbasis kunnen opstrijken. Ook Bayern München wordt als potentiële club genoemd voor de international van Zwitserland door het platform.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!