Nieuws

'ADO Den Haag lijkt te worden gered: Manchester City-eigenaren melden zich'

'ADO Den Haag lijkt te worden gered: Manchester City-eigenaren melden zich'

15-10-2021 16:11

Er bestaat een goede kans dat ADO Den Haag op korte termijn een nieuwe eigenaar vindt die met de club aan een stabiele toekomst wil werken. City Football Group heeft zich gemeld bij de ADO-directie, datzelfde geldt voor het Japanse ACA Investments.

De nieuwste koopkandidaat - de grote investeringsmaatschappij van sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan - is City Football Group (CFG), dat ook eigenaar is van Manchester City. Nederlander Roel de Vries voert namens de maatschappij de gesprekken met de directie van de Haagse club. CFG heeft al een waslijst aan clubs in handen, waar ADO Den Haag de volgende van moet worden.

Wel is er enige haast bij geboden, want voor 1 november moet ADO Den Haag de sluitende begroting inleveren bij de KNVB. Lukt dat niet, kan de club uit de Hofstad de proflicentie kwijtraken. De Vries wil daar met CFG voor waken, al hebben ze wel concurrentie van ACA Investments. De Japanse maatschappij is volgens het Algemeen Dagblad al in verregaande onderhandelingen met ADO Den Haag.

De beide partijen hebben nog twee weken om ADO Den Haag te behoeden voor faillissement. In Den Haag houden ze echter de hoop dat de licentie voor dit seizoen ook zonder nieuwe eigenaar kan worden veiliggesteld. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!