Nieuws

Stam lovend over Oranje-captain Van Dijk: Dit maakt hem een van de beste

Stam lovend over Oranje-captain Van Dijk: "Dit maakt hem een van de beste"

24-03-2022 11:07

Jaap Stam vindt Virgil van Dijk één van de beste verdedigers ter wereld. De oud-verdediger van Manchester United durft alleen niet te zeggen of de aanvoerder van Oranje ook allerbeste stopper is.

"Virgil heeft het heel goed gedaan", aldus Stam tegenover Bettingexpert. "Hij heeft in Nederland natuurlijk een goede opleiding gehad en ging vervolgens naar Celtic in Schotland. Daarna kwam Southampton en nu Liverpool. Hij heeft veel kunnen leren."

"Hij is geleidelijk aan naar de top gegaan door zich steeds aan te passen aan verschillende competities. Dit maakt hem een van de beste verdedigers van de wereld."

De voormalig Oranje-international realiseert zich dat Van Dijk ook een goed team om zich heen heeft. "We moeten niet vergeten dat hij in een heel goed team speelt. Dat maakt het soms ook makkelijker voor een verdediger. Er bestaat geen twijfel over zijn staat van dienst voor Liverpool en ook Oranje. Hopelijk kan hij hier nog jaren mee doorgaan."

Wanneer Stam naar Van Dijks zwakke punten wordt gevraagd zegt hij: "Soms kan zijn positionering wat beter."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!