Nieuws

Tagliafico toegezongen in Amsterdam: 'Kwam echt als een verrassing'

Tagliafico toegezongen in Amsterdam: 'Kwam echt als een verrassing'

24-03-2022 10:26 Laatste update: 10:29

Nicolás Tagliafico moet het tegenwoordig met invalbeurten doen bij Ajax, maar de Argentijnse vleugelverdediger wordt nog steeds op handen gedragen door het Amsterdamse publiek. Na de gewonnen Klassieker werd Tagliafico na zijn invalbeurt toegezongen en dat deed de Argentijn veel. 

De verdediger zag de massale steunbetuiging niet aankomen en deelde een emotioneel bericht op Twitter. 'Een van de doelen ik me had gesteld, was om een voorbeeld voor de supporters te zijn. Sinds ik bij Ajax speel, voel ik een sterke band met hen. Het gezang kwam echt als een verrassing voor me en deed me ontzettend goed.'

De Argentijn wordt in Amsterdam gewaardeerd vanwege zijn tomeloze inzet, wat ook te zien was nadat de 3-2 viel voor de Amsterdammers. Tagliafico is al van jongs af aan zo fanatiek. Op negenjarige leeftijd werd hij meegenomen naar een wedstrijd van Banfield, vertelt hij aan Ajax Life. "Bij een van de doelpunten belandde ik vier rijen naar voren. Ik was mijn familie even kwijt, maar werd na het juichen weer terug naar boven gegeven", vertelt hij. 

Tagliafico begrijpt het supportersgevoel als geen ander en was op dat gebied zelf ook onrustig. "Ik was wel wat agressief en fanatiek, hoor. Ik heb zelf ook wel wat spelers beledigd. Op die leeftijd had ik eigenlijk nog geen idee van wat er zich op het veld afspeelde en deed ik als supporter maar wat."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!