Nieuws

'Misschien beter voor de concurrentie als Haaland niet voor Real kiest'

'Misschien beter voor de concurrentie als Haaland niet voor Real kiest'

24-03-2022 07:33 Laatste update: 10:23

Erling Haaland en Kylian Mbappé zijn binnenkort wellicht te bewonderen in de Primera División. Beide spitsen worden hevig gelinkt aan Real Madrid, maar La Liga-voorzitter Javier Tebas denkt dat het beter zou zijn als Haaland zijn heil bij een andere Spaanse club zoekt. 

FC Barcelona sloot onlangs een vermeende deal met investeringsfonds CVC en lijkt de strijd om de Noorse spits nog niet te hebben opgegeven. "Als Barça deelneemt aan het CVC-project, is dat nog niet genoeg om Haaland te kunnen kopen", waarschuwt Tebas tegenover AS. "De club zal eerst andere stappen moeten nemen om zichzelf in een betere financiële positie te manoeuvreren. Dan pas kan Barça zich zulke spelers permitteren."

De overstap van Mbappé naar Real Madrid lijkt wel een stuk zekerder, denkt Tebas. "Alles wijst erop, maar op dit moment is het nog niet definitief. Wat ik wel weet, is dat hij al maanden klaar zou zijn bij Paris Saint-Germain. Hopelijk kiest ook Haaland voor een Spaanse club. Voor de concurrentiestrijd is het misschien beter als dat niet Real is", vervolgt de competitievoorzitter.

De Spaanse competitie wordt meteen een stuk aantrekkelijker als beide wereldspitsen hun carrière in Spanje besluiten voort te zetten. Tebas is echter voorzichtig met zijn enthousiasme. "Toen Hazard en Bale werden binnengehaald, werd gezegd dat alles beter zou worden. Kijk wat er is gebeurd." 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!