Transfernieuws

'Contractonderhandelingen verlopen moeizaam, Barça-duo stelt hoge salariseisen'

'Contractonderhandelingen verlopen moeizaam, Barça-duo stelt hoge salariseisen'

23-03-2022 23:41

Het lukt Barcelona maar niet om een akkoord te bereiken over een contractverlening met de twee toptalenten Gavi en Ronald Araujo. Het duo zou volgens Spaanse media een te hoog salaris verlangen en dat zijn eisen waar de Catalanen niet aan kunnen voldoen.

Gavi en Aráujo zijn belangrijk voor de ploeg van Xavi Hernández. De achttienjarige Gavi was met zijn jonge leeftijd al goed voor 35 optredens in de hoofdmacht van Barça. Ook Aráujo maakt een stormachtige ontwikkeling door. De 23-jarige verdediger is sinds vorig seizoen niet meer weg te denken uit de basiself van de club uit Catalonië en scoorde zondag nog in de met 0-4 gewonnen Clásico.

Beide talenten hebben nog een doorlopend contract tot medio 2023, maar kunnen mogelijk de overstap maken naar de Premier League. Chelsea, Liverpool, Manchester City en Bayern München zouden in de markt zijn voor Gavi, terwijl Manchester United en Chelsea Aráujo graag in zouden willen lijven.

Het tweetal zou graag willen blijven, maar zullen water bij de wijn moeten doen. "Als Gavi en Araújo deel willen uitmaken van het opwindende project van Xavi, zullen ze prioriteit moeten geven aan het sportieve aspect", zegt Sport.

Marca ziet zorgen voor kamp-Barça. "Barcelona ziet Gavi en Araújo als twee spelers van fundamenteel belang, maar duidelijk is dat de club bij de eerste aanbieding wel erg laag heeft ingezet. Hetzelfde gebeurde bij Sergi Roberto en Ousmane Dembélé en bij hen leidde dat tot een vertrek."

Eerder deze week werd bekend dat Barcelona nagenoeg zeker twee slagen op de transfermarkt heeft behaald. Andreas Christensen en Franck Kessié maken zo goed als zeker de overstap naar Camp Nou en spelen op de posities van Araujo en Gavi. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!