Breaking news

Rusland baart opzien en dient net voor deadline EK-bid in

Rusland baart opzien en dient net voor deadline EK-bid in

23-03-2022 16:10 Laatste update: 19:10

Rusland heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in het organiseren van het EK 2028 of 2032, ondanks hun verbod op internationaal voetbal. Dat melden verschillende Russische en Engelse media.

Russische clubs en nationale teams zijn door de UEFA en de FIFA geschorst wegens de invasie van Oekraïne. De Russen zijn in afwachting van de uitkomst van een beroep van de Russische voetbalbond bij het Hof van Arbitrage voor de Sport. Dat weerhield het uitvoerend comité van de bond er echter niet van om zijn steun uit te spreken voor een bid voor 2028 en 2032. De deadline hiervoor is woensdagavond 22.00 uur.

Ook door Ierland en Noord-Ierland, Schotland, Wales en Engeland is er een bid ingediend. Op de valreep heeft Rusland dit dus ook gedaan en er gaan geruchten dat Turkije ook een poging waagt.

Rusland was met succes gastheer van het WK 2018, maar is verbannen uit de internationale sportgemeenschap sinds de invasie van Oekraïne een maand geleden, waarbij de UEFA Sint-Petersburg al de hostingrechten voor de Champions League-finale van dit seizoen heeft ontnomen. 

In binnen- en buitenland wordt verbaasd gereageerd op het nieuws.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!