Reactie

Slot hint op Feyenoord-debuut: 'Dat is reëel, was de vorige keer nog niet zo'

Slot hint op Feyenoord-debuut: 'Dat is reëel, was de vorige keer nog niet zo'

15-10-2021 14:49

Cyriel Dessers krijgt zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk een basisplaats bij Feyenoord. Dat heeft trainer Arne Slot te kennen gegeven op de persconferentie. De Belgische spits start omdat Luis Sinisterra niet op tijd terug is van zijn interlandverplichtingen.

De vleugelaanvaller was op pad met de Colombiaanse selectie en landt niet op tijd in Nederland om deel uit te kunnen maken van de Rotterdamse wedstrijdselectie. Dat betekent dat Bryan Linssen zijn plek links voorin over zal nemen en dat de vacante spitspositie die daardoor achtergelaten wordt, opgepakt gaat worden door Dessers.

Verder liet Slot doorschemeren dat Reiss Nelson weleens zou kunnen debuteren voor de Stadionclub. “Het is nu wel reëel, dat was de vorige keer nog niet echt zo”, vertelt de oefenmeester. “Hij heeft de afgelopen twee weken een aantal echte trainingen meegemaakt, die langer dan drie kwartier duurden en waar intensiteit in zat. Daarnaast speelde hij ook een helft in onze oefenwedstrijd, dus het begin is er.”

De Stadionclub hervat de Eredivisie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen RKC. Slot en de zijnen staan op de vijfde plaats, maar hebben nog een wedstrijd tegoed. In verliespunten staat Feyenoord tweede, op één punt achterstand van Ajax.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!