Nieuws

Rechtbank Amsterdam: proces van Promes wordt uitgesteld wegens ziekte

Rechtbank Amsterdam: proces van Promes wordt uitgesteld wegens ziekte

23-03-2022 13:25 Laatste update: 13:30

Voorlopig hoeft Quincy Promes nog even niet voor de rechter in Nederland te verschijnen. Aanvankelijk stond er een zitting gepland op 30 maart, maar die is geannuleerd wegens ziekte.

Volgens de Amsterdamse rechtbank is één van de procesdeelnemers ziek, waardoor de rechtszaak uitgesteld wordt. Er is nog niets duidelijk over een nieuwe datum voor de zitting. 

Promes wordt vervolgd voor poging tot moord, waar eerder nog een aanklacht jegens zware mishandeling op tafel lag. Directe aanleiding voor de vervolging is een incident tijdens een familiefeest in de zomer van 2020 in Abcoude.

Bij die partij zou Promes zijn neef in de knie hebben gestoken met een mes. Het slachtoffer heeft nog altijd last van de gevolgen. Nieuwsuur wist de hand te leggen op telefoontaps waarop de bekentenis van de aanvaller te horen is.

Ten tijde van het ongeval was Promes in dienst bij Ajax. Nadat naar buitenkwam dat de buitenspeler waarschijnlijk een rol vervuld had tijdens het steekincident, leek het voor beide partijen de juiste keuze om afscheid van elkaar te nemen. Inmiddels speelt de Oranje international in Rusland voor Spartak Moskou. Daar is hij bezig aan zijn tweede periode.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!