Nieuws

Oud-international van België verdedigt bankzitter Lang: 'Hij is niet arrogant'

Oud-international van België verdedigt bankzitter Lang: 'Hij is niet arrogant'

23-03-2022 11:25

Club Brugge verkeert de laatste weken in blakende vorm: de afgelopen zes duels gingen allemaal gewonnen. Trainer Alfred Schreuder houdt sterspeler Noa Lang al geruime tijd op de bank. Volgens Steven Defour kan de Nederlander zich - in tegenstelling tot berichtgeving in diverse media - zich schikken in zijn reserverol.

Defour put uit eigen ervaring wanneer hem gevraagd wordt naar de situatie waarin bankzitter Lang zich bevindt. "Als speler kan je dat plaatsen als een trainer eerlijk met je is en erover praat", vertelt de oud-middenvelder in de podcast 90 Minutes van Sporza.

Volgens hem is het stempel onterecht dat de Oranje international krijgt opgelegd. Defour sprak met Mats Rits (ploeggenoot van Lang) over diens situatie. "Hij zei me dat Lang een heel toffe gast is, dus ik denk niet dat die zo arrogant is dat hij het niet aanvaard als een trainer hem uitlegt waarom hij niet speelt", vervolgt de voormalig Rode Duivel.

In de selectie van Louis van Gaal is voor de aankomende interlands met Denemarken (26 maart) en Duitsland (29 maart) wel gewoon plaats voor Lang. Onder de zeventigjarige keuzeheer debuteerde hij op 13 november uit tegen Montenegro (2-2) voor het Nederlands elftal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!