Breaking news

'FC Utrecht hoopt op komst Advocaat, ervaren mentor moet Kruys ondersteunen'

'FC Utrecht hoopt op komst Advocaat, ervaren mentor moet Kruys ondersteunen'

23-03-2022 07:12 Laatste update: 10:28

FC Utrecht gaat de technische staf aanvullen met Dick Advocaat (74). De voormalig hoofdtrainer van de club zal de onervaren Rick Kruys gaan ondersteunen, nadat de Domstedelingen René Hake dinsdag op straat zetten. 

Dat meldt De Telegraaf. Eerder vervulde Advocaat een soortgelijke rol bij Feyenoord, toen Giovanni van Bronckhorst aan de start van zijn trainerscarrière stond. Advocaat gaf al aan dat hij geen toekomst zag bij een nieuwe club, desondanks hoopt Utrecht hem binnen te kunnen halen in de rol als mentor. De ervaren oefenmeester zal vooral op het trainingsveld en rondom wedstrijden zijn waarde hebben voor de club, maar wordt niet meer belast met mediaverplichtingen. 

In het seizoen 2018/2019 was Advocaat al hoofdtrainer bij FC Utrecht. Hij deed het goed en wist Europees voetbal te behalen. De 74-jarige oefenmeester heeft een goede band met clubeigenaar Frans van Seumeren. Daarnaast werkte hij ook al samen met Kruys. Het feit dat de nummer zeven van de Eredivisie uitkomt bij de naam Advocaat, komt dan ook niet uit de lucht vallen. 

Advocaat vervulde afgelopen jaar zijn laatste rol in het trainersvak. Hij werd aangesteld als bondscoach van Irak, maar door tegenvallende resultaten pakte de trainerin november zijn biezen. Daarnaast trainde hij in het vak ook onder meer het Nederlands elftal, PSV, Zuid-Korea, AZ, Sunderland en Fenerbahçe SK.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!