Nieuws

Nederige Ibrahimovic verbaast op persconferentie: 'Ik ben een oude man'

Nederige Ibrahimovic verbaast op persconferentie: 'Ik ben een oude man'

22-03-2022 23:16 Laatste update: 23:19

Zlatan Ibrahimovic staat bekend om zijn zelfvertrouwen en grote uitspraken, maar op de persconferentie van het Zweedse nationale elftal was de veertigjarige spits nederig. De oud-Ajacied geeft aan dat de schijnwerpers niet meer op hem moeten staan, maar zich juist op de volgende generatie moeten richten.  

Ibrahimovic zit wel bij de selectie van Zweden, maar moet het eerstvolgende duel met Tsjechië aan zich voorbij laten gaan vanwege een schorsing. De Zweedse routinier wil niet meer dat de ogen op hem gericht zijn. "Ik ben een oude man, maar wel weer fit. Mensen moeten niet meer op mij rekenen. Aanvallers als Anthony Elanga, Dejan Kulusevski en Alexander Isak zijn de toekomst van Zweden. Ik ben alleen hier om hen te helpen", zei de extraverte aanvaller verrassend. 

De spits is inmiddels veertig jaar oud en weet dat hij op een gegeven moment de voetbalschoenen aan de wilgen moet hangen. "Ik voel lichte paniek als ik denk aan stoppen. Ik wil zolang mogelijk doorgaaan als ik zonder pijn te lijden kan blijven presteren op het veld." Dit seizoen staat Ibrahimovic gewoon weer in de dubbele cijfers bij AC Milan

De Zweed weet één ding wel zeker. "Wij gaan naar Qatar. Ik wil geen spijt hebben na het einde van mijn carrière, dus ik wil er het maximale uithalen. Ik weet niet wat hierna komt, maar ik ben er een beetje bang voor', sluit hij af. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!