Nieuws

Nieuwe opzet Super League lekt uit: initiatiefnemers heten meer clubs welkom

Nieuwe opzet Super League lekt uit: initiatiefnemers heten meer clubs welkom

15-10-2021 13:21

De Super League krijgt nieuw leven ingeblazen. Initiatiefnemers van de competitie hebben een nieuwe opzet geschreven en het Duitse persbureau DPA heeft die in handen. De competitie is nu toegankelijk voor elke club die wil deelnemen.

De vorige - en eerste - opzet kreeg bakken met kritiek, omdat er alleen plaats was voor de absolute topclubs in Europa. Zij zouden zonder promotie- en degradatieregeling elk jaar mee mogen doen. Het nieuwe concept wijst uit dat de Super League bestaat uit twintig clubs, met daaronder een divisie van weer twintig clubs, weet DPA. Bijkomend: in deze vorm kunnen clubs wél actief blijven in hun nationale competitie.

Momenteel zijn alleen Real Madrid, FC Barcelona en Juventus voorstander van de Super League. De beleidsbepalers van de drie grootmachten zijn van mening dat de weerstand in de Champions League te klein is en dat er te weinig wedstrijden van topniveau zijn. De overige negen clubs die betrokken waren bij de eerste opzet - Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, AC Milan en Internazionale - trokken zich terug, nadat supporters hun woede uitten over de oprichting van de Super League.

De verwachting is dat volgende zomer een uitspraak wordt gedaan over het feit of het project doorgang krijgt. De UEFA, organisator van de Champions League, blijft zeggen dat de Super League in strijd is met de eigen reglementen. Het Europese Hof van Justitie onderzoekt de zaak de komende maanden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!