Nieuws

Danjuma op zoek naar vaste plek in Oranje: 'Komt nieuwe generatie spitsen aan'

Danjuma op zoek naar vaste plek in Oranje: 'Komt nieuwe generatie spitsen aan'

22-03-2022 15:19 Laatste update: 15:21

Arnaut Danjuma is opgenomen in het Nederlands elftal en wil zijn kans bij de nationale ploeg definitief pakken. De aanvaller van Villarreal is in vorm en dat is bij bondscoach Louis van Gaal ook niet onopgemerkt gebleven. 

Villarreal wist onlangs Juventus op verrassende wijze uit te schakelen in de Champions League en won met 0-3 in het Allianz Stadium. Danjuma tekende voor de derde treffer door in de blessuretijd een penalty te benutten. "Ook in tijden dat het goed gaat, moet je bescheiden blijven. Ik wil er niet te blij over doen", zegt Danjuma in gesprek met het Algemeen Dagblad

De aanvaller denkt dat hij goed kan renderen in het elftal van Van Gaal. "Ik ben geen spits die je lange ballen moet geven en die goed met het hoofd is. Maar er komt denk ik een nieuwe generatie spitsen aan. Als je kijkt hoe Kylian Mbappé in de spits functioneert. En Erling Haaland ook, met veel loopacties in de diepte. Je moet weten wanneer je diep moet gaan en wanneer je je moet laten inzakken. Ik denk dat ik die kwaliteiten ook beheers."

Het Nederlands elftal speelt zaterdag en dinsdag oefenduels met Denemarken en Duitsland. Welke opstelling Van Gaal zal gebruiken, is nog niet bekend. Danjuma maakt zich echter geen zorgen. "Als je een bondscoach hebt die heel goed weet hoe een systeem werkt en er heel veel verstand van heeft, dan kan hij het de spelers snel leren", besluit de aanvaller. 

Danjuma was voorheen actief bij NEC Nijmegen, Club Brugge en Bournemouth AFC. Dit seizoen wist de Nederlander dertien keer te scoren in 27 wedstrijden voor Villarreal. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!