Transfernieuws

'Kessié persoonlijk rond met Barcelona, medische keuring afgerond'

'Kessié persoonlijk rond met Barcelona, medische keuring afgerond'

22-03-2022 15:01 Laatste update: 15:03

Franck Kessié is rond met FC Barcelona en gaat de Catalanen tot 2026 versterken. De middenvelder komt de komende zomer transfervrij over van AC Milan en heeft zijn medische keuring al afgerond.

Dat weet de doorgaans goed geïnformeerde transferexpert Fabrizio Romano te melden. De 25-jarige Ivoriaan werd in 2017 door de Rossoneri gehuurd van Atalanta Bergamo en werd in 2019 definitief overgenomen. Kessié stond dit seizoen het merendeel van de wedstrijden in de basis voor de Milanesen en kwam in 23 optredens in de Serie A tot vijf treffers. 

Het contract van Kessié loopt dit jaar af, waardoor de middenvelder transfervrij kan vertrekken. De Ivoriaan gaat naar verluidt ongeveer zes miljoen euro per jaar verdienen en tekent deze zomer een contract tot 2026. De Blaugranas zijn op sommige posities aan verjonging toe en Kessié speelt op dezelfde plek als de inmiddels 33-jarige Sergio Busquets, die al sinds 2008 uitkomt voor het eerste elftal van Barcelona. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!