Nieuws

L’Équipe publiceert salarissen Messi en co.: Wijnaldum ook in top tien Ligue 1

L’Équipe publiceert salarissen Messi en co.: Wijnaldum ook in top tien Ligue 1

22-03-2022 12:16

Georginio Wijnaldum is een van de grootverdieners in de Ligue 1. De middenvelder heeft de verwachtingen bij Paris Saint-Germain nog niet waar kunnen maken, maar staat wel in de top-tien van best verdienende spelers van de Franse competitie.

L’Équipe heeft onderzoek gedaan naar de salarissen van alle spelers in de Ligue 1. Wijnaldum staat met een bruto maandsalaris van 916 duizend euro op de negende plek. De acht spelers die meer dan de Oranje-international verdienen staan ook allemaal bij PSG onder contract. Neymar spant de kroon met een vorstelijk bruto maandsalaris van ruim vier miljoen euro.

De Nederlander verdient ook minder dan Lionel Messi, Kylian Mbappé, Marquinhos, Marco Verratti, Achraf Hakimi, Keylor Navas en Ángel Di Maria. Wel verdient de transfervrij van Liverpool overgekomen middenvelder meer dan Sergio Ramos, Mauro Icardi en Gianluigi Donnarumma.

De eerste grootverdieners van een andere club zijn Wissam Ben Yedder en Cesc Fabregas. Het duo van AS Monaco is terug te vinden op de vijftiende en achttiende plaats.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!