Nieuws

Siem de Jong kijk uit naar wedstrijd tegen oude club: 'Erg speciaal voor mij'

Siem de Jong kijk uit naar wedstrijd tegen oude club: 'Erg speciaal voor mij'

15-10-2021 12:28

Siem de Jong heeft zin in de Eredivisie-wedstrijd tegen zijn oude club Ajax. Of de sc Heerenveen-middenvelder mee kan spelen is nog onzeker, aangezien hij terugkeert van een blessure. 

Tegen FC Twente liep De Jong een blessure op, waardoor hij twee weken aan de kant stond. Dit weekend hoopt hij tegen Ajax weer op het veld te staan. "Het gaat goed. Ik maak goede stappen. Ik heb bijna alles weer kunnen doen, we zijn nu de laatste stappen aan het maken", stelt de oud-Ajacied in gesprek met Heerenveen TV.

De Jong, die in zijn periode bij Ajax onder meer vier landstitels pakte, kijkt uit naar het duel met zijn voormalige werkgever. "Het blijft bijzonder om tegen je oude club te spelen. Ik heb daar lang gezeten en ken veel jongens, dus het is speciaal voor mij. Ik ben nog niet helemaal fit, maar hoop wel te kunnen spelen. De komende dagen zullen dat moeten uitwijzen. Wedstrijden tegen grote tegenstanders zijn altijd speciaal, maar tegen je oude club zeker."

De laatste wedstrijd voor de interlandbreak verloor Ajax thuis van FC Utrecht (0-1), dus De Jong weet wat hem en zijn ploeg te doen staat. "Ik heb die wedstrijd gezien. Utrecht hield het compact en heeft het bij momenten goed gedaan, al moet je ook geluk hebben tegen Ajax. Als wij het er zo uit kunnen slepen, zou dat heel mooi zijn", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!