Breaking news

'Van Nistelrooy moet nieuwe hoofdcoach van PSV worden, Rutten assistent'

'Van Nistelrooy moet nieuwe hoofdcoach van PSV worden, Rutten assistent'

21-03-2022 22:25

Ruud van Nistelrooy moet de opvolger van Roger Schmidt worden als hoofdtrainer van PSV. Dat brengen zowel het Eindhovens Dagblad als Voetbal International naar buiten.

Momenteel is Van Nistelrooy nog trainer van Jong PSV. Marcel Brands, die komend seizoen de nieuwe algemeen directeur van PSV is, zet in op de oud-spits als nieuwe hoofdtrainer. De ervaren Fred Rutten moet de assistent worden van de voormalig Oranje-international.

Begin februari zei Van Nistelrooy nog dat hij het 'te vroeg' vond om trainer te worden van de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Nu lijkt daar een ommekeer in te komen. Rutten zou de samenstelling volgens het Eindhovens Dagblad in ieder geval zien zitten. Van 2009 tot en met 2012 was hij zelf werkzaam als hoofdtrainer van PSV.

Saillaint detail is dat Rutten in maart 2012 ontslagen werd door Brands. Toch lijkt dat geen probleem te zijn. Samen met technisch directeur John de Jong zet de algemeen directeur in spé zich in om een waardig opvolger voor de vertrekkende Schmidt te vinden. Momenteel is Van Nistelrooy dus de gedroomde kandidaat.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!