Breaking news

Overmars: Ik beloof dat wat bij Ajax is gebeurd, hier niet meer zal gebeuren

Overmars: "Ik beloof dat wat bij Ajax is gebeurd, hier niet meer zal gebeuren"

21-03-2022 13:22 Laatste update: 17:38

Marc Overmars heeft bij zijn presentatie bij Royal Antwerp FC als technisch directeur stilgestaan bij zijn vertrek bij Ajax. De voormalig directeur voetbalzaken maakte zich voor een lange periode schuldig aan grensoverschrijdend gedrag naar vrouwen en moest dat uiteindelijk bekopen met een vertrek bij de Amsterdammers. Tijdens het persmoment van zijn nieuwe werkgever doet hij een belofte. 

"De familie Gheysens heeft mij overtuigd. Het is een club van de supporters, van het volk, dat vind ik mooi. Om samen te bouwen naar iets moois", reageert Overmars op de persconferentie bij zijn nieuwe club. "Daarom was ik meteen geïnteresseerd en zijn we er snel uitgekomen. Ik zie de groeipotentie van de stad en de club. De voorbije vijf jaren is hier al fors gebouwd, dat zie je snel. Ik hoop er hier iets moois van te maken. Voor mij is dit een nieuwe periode en nieuw hoofdstuk en daar wil ik graag aan beginnen."

Overmars moest Ajax begin februari verlaten na een uiterst succesvol dienstverband van negen jaar. "Dat hoofdstuk wil ik snel achter me laten. Dat wil ik hier doen. Het was een heel spijtig vertrek, maar daar moet je doorheen. Je moet verder. Over die zaak is niet echt gesproken", legt hij uit. 

De vertrokken Ajax-bestuurder doet direct een belofte aan alle medewerkers van Antwerp. "Ik beloof dat wat bij Ajax is gebeurd, hier niet meer zal gebeuren." De voormalig voetballer zou zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan het sturen van foto's van zijn geslachtsdeel naar vrouwen, zonder dat er sprake was van wederzijdse goedkeuring daarover.

Na de aankondiging van zijn afscheid bij de regerend landskampioen van Nederland, reageerde Overmars via een persbericht. 'Ik schaam me kapot. Vorige week werd ik gecronfonteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen. (...) Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax', viel toen onder meer te lezen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!