Nieuws

Overmars-nieuws slaat als een bom in op Twitter: 'Pure waanzin' en 'nul respect'

Overmars-nieuws slaat als een bom in op Twitter: 'Pure waanzin' en 'nul respect'

21-03-2022 13:13 Laatste update: 17:34

Op Twitter is door diverse (prominente) voetbalvolgers vol verbazing gereageerd op het nieuws dat Marc Overmars maandag wordt aangesteld als technisch directeur bij Royal Antwerp FC. De bestuurder vertrok begin februari nog bij Ajax, nadat bleek dat hij zich gedurende een langere periode schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag richting meerdere vrouwen.

De Vlaamse journalist Sven Claes begrijpt niets van het besluit van Antwerp om de in opspraak geraakte Overmars een baan aan te beiden. 'Het Belgische voetbal blijft verbazen', schrijft hij op Twitter. AD-verslaggever Maarten Wijffels uit eveneens zijn verontwaardiging, getuige de emoticons die hij toevoegt aan zijn post op het sociale medium.

Andere reacties op Twitter stellen voornamelijk dat er voorbij wordt gegaan aan het leed dat de vrouwen is aangedaan. Gekscherende reacties als 'Overmars weer de grens over' en 'Nu nog wachten dat Ali B. wordt aangesteld als greenkeeper' verwijzen haarfijn naar het grensoverschrijdende gedrag.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!