Breaking news

'Overmars maakt razendsnelle rentree en tekent als technisch directeur in België'

'Overmars maakt razendsnelle rentree en tekent als technisch directeur in België'

21-03-2022 12:32 Laatste update: 17:32

Marc Overmars heeft niet lang zonder werk gezeten na zijn gedwongen afscheid als directeur voetbalzaken bij Ajax. De bestuurder gaat aan de slag bij Royal Antwerp FC als technisch directeur, meldt De Telegraaf

Onlangs stapte Overmars op bij Ajax nadat bleek dat hij zich voor een langere periode had schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag jegens meerdere vrouwen. Volgens de Nederlands ochtendkrant en diverse toonaangevende Belgische media wordt de beleidsbepaler maandag nog gepresenteerd bij The Great Old.

De verwachting is dat Overmars een meerjarig contract ondertekent bij Antwerp. Volgens de berichtgeving betitelt de ambitieuze Belgische eersteklasser het wangedrag van de Epenaar als een 'privékwestie', waardoor er volgens de club geen belemmeringen zijn om hem aan te trekken.

In de tijd dat Overmars de scepter zwaaide op technisch gebied bij Ajax werden gigantische successen geboekt. Zo werd onder meer de finale van de Champions League in het seizoen 2018/19 op een haar na misgelopen door de Amsterdammers. In de negen jaar dat Overmars bij de hoofdstedelingen actief was werd onder meer een positief transferresultaat van maar liefst 350 miljoen euro bewerkstelligd. Daarnaast steeg het marktaandeel van Ajax fors in waarde.

Aan de voormalig aanvaller rest nu de taak om Antwerp naar de top van België te leiden. De huidige nummer drie van de Jupiler Pro League is in handen van Paul Gheysens. De eigenaar van een bouwbedrijf stak tot op heden maar liefst zeventig miljoen euro in de club en bij die investeringen lijkt het niet te blijven. Een nieuwe landstitel - de vorige dateert van 1957 - is het grote doel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!