Wedstrijdverslag

Snelle goals Willem II niet genoeg voor de overwinning, AZ knokt zich knap terug

Snelle goals Willem II niet genoeg voor de overwinning, AZ knokt zich knap terug

20-03-2022 22:30 Laatste update: 22:45

Willem II heeft zondagavond onder leiding van de nieuwe trainer Kevin Hofland niet kunnen winnen van AZ. Er was een stunt in de maak voor de Tilburgers, maar AZ knokte zich na een snelle 2-0 achterstand knap terug: 2-2.

Sinds oktober had Willem II maar één enkele Eredivisie-wedstrijd gewonnen. Hier was alleen niets van te merken tegen AZ: na een kwartier stonden de Tricolores al met 2-0 voor. Ché Nunnely nam de eerste treffer voor zijn rekening. Na voorzet van Leeroy Owusu wist de rechtervleugelaanvaller de bal al vallend over de doellijn te koppen. Elton Kabangu volgde het voorbeeld van Nunnely en faalde oog in oog met Peter Vindahl Jensen niet: 2-0.

Jesper Karlsson was namens AZ dreigend en raakte de paal namens de Alkmaarders. Bij de eerste echt grote kans was het wel raak: Bruno Martins Indi stond op de goede plek bij een corner: 2-1. Het leek erop dat beide ploegen met deze tussenstand de kleedkamers op zouden zoeken, maar toen was daar een penaltymoment voor Willem II. Freek Heerkens ging neer in de zestien na een vermeende tackle van Pantlis Hatzidiakos, maar de VAR besloot dat de Willem II-verdediger zichzelf vloerde.

Na de thee was het AZ dat de overhand nam in het Koning Willem II Stadion. Yukinari Sugawara raakte via Timon Wellenreuther de lat en Dani de Wit schoot een bal tegen de paal. AZ, met de wedstrijd inclusief verlening tegen FK Bodø/Glimt in de benen, zag hun krachten wegebben. Dit deed AZ-trainer Pascal Jansen doen ingrijpen, Zakaria Aboukhlal kwam het veld in voor Aslak Witry. De wissel bleek een goede beslissing te zijn. De Marokkaan redde in de slotseconden een punt voor de Alkmaarders en scoorde voor de vierde keer dit Eredivisie-seizoen als invaller.

Het behaalde punt van Willem II zorgt ervoor dat nummer zestien Fortuna Sittard op één punt achterstand wordt gezet. Kleine kanttekening is dat de Limburgers één wedstrijd minder hebben gespeeld. AZ zag concurrent FC Twente dit weekend wel winnen. De Tukkers lopen daarmee twee punten uit en verstevigen hun positie op plek vier.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!