Reactie

Koeman krijgt steun van vertrokken Bartomeu: 'Hij deed het vorig jaar prima'

Koeman krijgt steun van vertrokken Bartomeu: 'Hij deed het vorig jaar prima'

15-10-2021 10:07

Ronald Koeman moet gesteund worden bij FC Barcelona. Dat zegt Josep Maria Bartomeu, de vorige voorzitter van de Catalanen en de man die de Nederlander als trainer aanstelde.

Koeman staat al tijden onder druk en werd bijna ontslagen door Joan Laporta, de opvolger van Bartomeu. Laatstgenoemde spreekt echter zijn steun uit aan de Zaandammer. “Hij kwam op een moeilijk moment naar deze club en nam de uitdaging die er lag zonder twijfelen aan”, zegt hij tegen Diario SPORT. “Hij deed het prima in zijn eerste seizoen en won de Copa del Rey, maar werd helaas geen kampioen. Hoe dat liep, was heel vreemd.”

Dat de prestaties dit seizoen minder zijn dan verwacht, is volgens Bartomeu aan één reden te wijten. “Koeman is Lionel Messi kwijtgeraakt. Ik wilde niet dat hij weg zou gaan bij deze club en heb er alles aan gedaan om dat te voorkomen. Hij wist dat het goed zou zijn voor Barcelona en voor zichzelf als hij hier zou blijven, maar afgelopen zomer heeft de club hem laten gaan en dat is een slecht besluit geweest.”

Al met al roept de voormalig voorzitter van de Blaugranas de fans en het huidige bestuur op om het vertrouwen in de Nederlandse trainer te houden. “Zonder Messi moet er veel veranderd worden en dan moet je ook geduldig zijn, zodat je een team kunt bouwen zonder de beste speler ter wereld. In de huidige ploeg zit veel jong talent en die kunnen dit seizoen voor de competitie en de Copa del Rey gaan strijden.”

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!