Sterrenensemble PSG mét Wijnaldum hard onderuit op bezoek bij AS Monaco

20-03-2022 14:50

AS Monaco heeft een overtuigende zege geboekt op het sterrenensemble van Paris Saint-Germain: de Monegasken wonnen met maar liefst 3-0. Georginio Wijnaldum stond 69 minuten op het veld en wist wederom zijn stempel niet op de wedstrijd te drukken. Myron Boadu kwam aan de kant van de thuisploeg niet in actie.

In de openingsfase maakten de spelers van trainer Maurico Pochettino een bijzonder lamlendige indruk. Het was dan ook wachten tot de openingstreffer. De Franse doelpuntenmachine Wissam Ben Yedder sloeg als een duveltje uit een doosje toe bij de eerste paal na een harde lage voorzet en weerspiegelde daarmee de verhoudingen op het veld in de score: 1-0.

Tijdens de rust stond Wijnaldum de camera's van de Ligue 1 te woord. "We verliezen de bal te snel, wat het voor ons moeilijk maakt om zowel aan te vallen als te verdedigen", aldus de Oranje international. In de tweede helft kwamen Les Parisiens beter voor de dag, maar waren het de gastheren die opnieuw toesloegen. Ditmaal was het invaller Kevin Volland die koud in het veld de 2-0 aantekende.

In de slotfase werd de nederlaag nog pijnlijker toen Ben Yedder aan mocht leggen voor een strafschop. De topschutter van AS Monaco faalde niet en zorgde voor de 3-0 eindstand. De toch al niet geringe druk op Pochettino zal door de nieuwe nederlaag opnieuw toenemen. Eerder werd PSG al uitgeschakeld in de Champions League en in de strijd om de Franse beker. De voorsprong van vijftien punten op nummer twee Olympique Marseille is nog altijd immens.