Nieuws

Maignan en Tomori slachtoffer van racisme tijdens uitwedstrijd AC Milan

Maignan en Tomori slachtoffer van racisme tijdens uitwedstrijd AC Milan

20-03-2022 14:02

Zowel AC Milan-doelman Mike Maignan als verdediger Fikayo Tomori werden zaterdag tijdens de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen Cagliari racistisch bejegend. Het tweetal neemt via social media afstand van het wangedrag van de supporters van de thuisclub.

Nadat de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd had gefloten, sloeg de vlam in de pan. Tomori werd racistisch toegeschreeuwd vanaf de tribunes, waarna Maignan in actie kwam. Hij nam het op voor zijn ploeggenoot, waarna de Cagliari-spelers in woede ontstaken. Zij moeten gedacht hebben dat de Franse goalie, die als statement tegen de leuzen zijn handen tegen zijn oren hield, aan het provoceren was.

Onder meer Zlatan Ibrahimovic kwam in conflict met Cagliari-spits João Pedro. Na afloop van het duel maakte Maignan via Instagram duidelijk niet gediend de zijn van dergelijke leuzen. Ook Tomori liet via emoticons blijken dat er het nodige geroepen zou zijn. In eerdere stadia bejegenden fans van de gastheren zich al aan racistische uitingen aan het adres van Romelu Lukaku (toen nog Internazionale) en Moise Kean (Juventus).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!