Nieuws

Tomasson niet geïnteresseerd in Heerenveen: 'Mik op een ander project'

Tomasson niet geïnteresseerd in Heerenveen: 'Mik op een ander project'

20-03-2022 13:23

John Dahl Tomasson werd in de wandelgangen veelvuldig in verband gebracht met de functie van hoofdtrainer bij sc Heerenveen. De Deen heeft vrede met de keuze van de Friezen om Kees van Wonderen aan te stellen als nieuwe coach, aangezien hij dienstverband bij een hoger aangeschreven club opteert boven een terugkeer naar de Eredivisie-club.

Onlangs zwaaide Tomasson af als oefenmeester bij het Zweedse Malmö FF. Daar was hij succesvol, getuige de twee landstitels die hij behaalde. "Heerenveen is een mooie club, maar je bent ook gewend te winnen. De druk is groot als je alles gewend bent te winnen", vertelt hij bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. Zijn voorkeur ligt bij een club die beter presteert, zo geeft hij aan. "Iets hoger, een ander project. Het hangt ook af van de visie, stabiliteit en de mogelijkheden van de club."

Het is geen uitgemaakte zaak dat hij als coach bij een club uit de hoogste afdeling van Nederland aan de slag gaat. "Een club in Nederland? Dat hoeft niet per se, het gaat me om het project." Hij nam zes maanden rust na zijn afscheid bij Malmö. "Ik wilde ook inspiratie op doen en ben in Engeland, Duitsland en Nederland geweest. Soms is het goed om even niets te doen. Ik had al aan de slag kunnen gaan, maar dat heb ik niet gedaan", openbaart Tomasson tot slot.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!