Babel verklaart zinsnede over Afellay: 'Wat is er gebeurd met die man?'

Babel verklaart zinsnede over Afellay: 'Wat is er gebeurd met die man?'

15 oktober - 09:09
Eredivisie 0 Reacties

Ryan Babel heeft verteld waarom hij een steek onder water uitdeelt aan Ibrahim Afellay in zijn nieuwe rapnummer. De aanvaller van Galatasaray herkent zijn voormalig ploeggenoot niet meer.

De twee speelden samen in vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje en bij het ‘grote’ Nederlands elftal. Nu is Afellay analist en daar had Babel in zijn nummer Open Letter wel wat op te zeggen. ‘Bro, ik ken je niet van Barça, misschien meer van PSV. Oh nu ben je analist: hmmm, zozo. Hoorde in de wandelgangen: je bent broke, bro’, zo luidde zijn songtekst. De voormalig PSV’er reageerde verbaasd op de aanval.

In een livestream van Kick ’t Net legde Babel uit waarom hij Afellay aanviel. “Laten we het gewoon real houden”, vertelt de aanvaller van Cim Bom. “Je ziet zo'n persoon als je voetbalmattie. Je deelt dingen die heel veel mensen niet weten en praat over dingen die mensen niet weten. Dus je bent met elkaar in vertrouwen, begrijp je? Heel veel voetballers die stoppen, worden analist. Ik oordeel niet, maar ik heb wel zoiets van: blijf gewoon jezelf.”

Afellay blijft niet zichzelf, zo vindt Babel. “Toen hij voetballer was en we bij het Nederlands elftal waren, keek hij altijd op tegen de interviews. Hij probeerde er elke keer onderuit te komen. Dan ga je nu aan tafel zitten en neem je een heel andere identiteit aan. Dan ben je gewoon niet meer herkenbaar. Niet alleen ik denk daar zo over. Ik praat voor heel veel collega's die nog steeds voetballen. Iedereen kijkt elkaar aan en vraag zich af: wat is er gebeurd met die man?”

Het was eigenlijk niet de bedoeling van de Oranje-international om zijn songtekst uit te leggen. "Ik zie de headlines van morgen hierover nu al voor me. Dit kwam natuurlijk niet uit het niets. Ik ben niet van de één op de andere dag opgestaan en dacht: Hey, ik heb zin om iemand te dissen. Zo ben ik niet."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kick ‘t Net ⚽️🧠🗣🎙 (@kicktnet)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie