Nieuws

Hans Kraay jr. komt met nieuws over NEC: Die zijn ongelooflijk kwaad

Hans Kraay jr. komt met nieuws over NEC: "Die zijn ongelooflijk kwaad"

20-03-2022 11:37 Laatste update: 12:56

NEC stapt naar de KNVB naar aanleiding van de discutabele VAR-beslissingen de afgelopen drie Eredivisie-speelrondes. Dat beweert Hans Kraay jr. bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN.

In het duel met Sparta van zaterdag werd NEC benadeeld doordat de Nijmegenaren geen penalty kregen voor een overduidelijke handsbal van Sparta-aanvoerder Adil Auassar. Kraay jr. heeft gesproken met Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC. "Die stuurde net dat ze zo ongelooflijk kwaad zijn", aldus de ESPN-analist. "Wij gaan morgen een officieel schrijven sturen waarin we eisen dat de kwaliteit rondom de VAR-posities beter moet", stuurde Van Schaik.

Ook Henk ten Cate vindt het opvallend dat de VAR er zo vaak naast zit bij de Nijmegenaren. "Misschien is het zo dat ze elkaar niet te kakken willen zetten. Ze beschermen elkaar. De VAR denkt: als ik dit nu terugdraai, zet ik hem voor lul."

NEC speelde met 0-0 gelijk tegen laagvlieger Sparta. Na afloop was er wederom veel verbazing bij de Nijmegenaren over de beslissende VAR-blunder.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!