Nieuws

Dest over keuze voor Amerika: 'Oranje wilde me niet, en toen ineens wel'

Dest over keuze voor Amerika: 'Oranje wilde me niet, en toen ineens wel'

20-03-2022 11:24 Laatste update: 12:59

Sergiño Dest heeft een inkijk gegeven in zijn keuze voor een interlandcarrière bij de Verenigde Staten. De rechtsback van FC Barcelona kon ook voor het Nederlands Elftal kiezen, maar stond lange tijd niet eens op de radar van Oranje.

"Omdat ik in Nederland opgroeide, dacht ik niet aan spelen voor de VS maar Oranje", aldus Dest tegenover ESPN. "Maar ze wilden me niet. Toen hadden mijn vader en ik zoiets van, je hebt een Amerikaans paspoort en kunt ook voor hun spelen. Toen dacht ik: als dat kan, dan wil ik het proberen."

De rechtsback vertegenwoordigde verschillende jeugdelftallen van de VS en deed mee aan het WK O17 en het WK O20. Toen de oud-Ajacied doorbrak bij Ajax in 2019, werd er veel gesproken over voor welk land hij zou moeten kiezen.

De Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter kwam naar Nederland om Dest te overtuigen. "Voor ons draaide het er alleen om hem te vertellen wat we proberen te doen en hoe we zijn rol daarin zien", aldus de trainer.  Ook het Nederlands elftal deed een poging. "Toen ik echt moest kiezen, wilde Oranje me ineens wel hebben. Toen had ik zoiets van: jullie hebben alle tijd gehad, en nu wil je me ineens oproepen", zegt Dest.

Dest speelde inmiddels zeventien interlands voor de Amerikanen en scoorde daarin tweemaal. De Barça-speler hoopt zijn land op het WK in Qatar te kunnen gaan vertegenwoordigen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!