Reactie

Rose verspreekt zich over Haaland-blessure: ‘Kwam door Hummels’

Rose verspreekt zich over Haaland-blessure: ‘Kwam door Hummels’

15-10-2021 08:50

De werkelijke aanleiding voor de blessure van Erling Haaland is bekend. Borussia Dortmund, de club van de Noorse spits, communiceerde dat Haaland zijn kwetsuur zelf opliep. Dat blijkt nu niet waar te zijn.

Op een persconferentie versprak trainer Marco Rose zich toen hem gevraagd werd naar de status van Haaland. “Hij kreeg de knie van Mats (Hummels, red.) in zijn dij en we moeten gaan kijken wanneer hij klaar is voor zijn terugkeer”, tekent BILD op uit zijn mond. “We moeten nu niet speculeren, maar kijken wanneer het kan en daar genoegen mee nemen.”

Dat Hummels de blessure van Haaland veroorzaakte, was dus nog niet duidelijk. Wat wel zeker is, is dat zowel BVB als de Noorse ploeg de bevliegingen van de superspits gemist hebben. Noorwegen speelde gelijk tegen Turkije en raakte daardoor achterop bij het Nederlands elftal, terwijl Dortmund duimt en hoopt dat Haaland erbij is wanneer het dinsdag in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax speelt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!