Nieuws

Lof voor Unnerstall: 'Wat is de procedure om zo iemand Nederlander te maken?'

Lof voor Unnerstall: 'Wat is de procedure om zo iemand Nederlander te maken?'

19-03-2022 23:28 Laatste update: 23:43

FC Twente won zaterdagavond nipt in eigen huis van PEC Zwolle en dat komt mede door doelman Lars Unnerstall. De sluitpost had een geweldige reflex in huis op een kopbal van Thomas van den Belt en dat zagen de analisten van De Eretribune ook, net als de ploeggenoten van de Duitser.

Twente won met 1-0 en verstevigt daarmee de vierde positie in een tot dusver geweldig seizoen. "Wat is de procedure om zo iemand Nederlander te maken?", vraagt Marciano Vink zich met een knipoog af. Unnerstall is sinds 2017 in Nederland te bewonderen en komt daarmee binnenkort in aanmerking voor naturalisatie in Nederland. De Duitse doelman kwam via VVV Venlo en PSV bij de Tukkers terecht. 

Ploeggenoot Robin Pröpper was eveneens onder de indruk van de katachtige reflex. "Wat een redding. Ik zag hem er al in vliegen. Katachtig. Met zo een lichaam is dat ongelooflijk", zegt de centrale verdediger. Ricky van Wolfswinkel sluit zich hierbij aan en noemt het 'ongekend'. "Hij heeft fantastische reflexen en draait een fantastisch seizoen", besluit de ervaren spits. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!