Nieuws

Auassar wordt gespaard na handsbal: 'Hij kan hem geven, daar kan ik mee leven'

Auassar wordt gespaard na handsbal: 'Hij kan hem geven, daar kan ik mee leven'

19-03-2022 23:09 Laatste update: 23:26

Sparta wist zaterdagavond een punt over te houden aan het uitduel met NEC Nijmegen, maar het hoogtepunt van de wedstrijd was de vermeende handsbal van Adil Auassar. De Spartaan blokkeerde een bal met de arm in het eigen strafschopgebied. De VAR besloot echter niet in te grijpen, tot grote opluchting van Sparta.

In gesprek met ESPN wordt Auassar gefeliciteerd met het punt, waardoor Sparta één punt uitloopt op hekkensluiter PEC Zwolle. "Je hoeft me niet te feliciteren met een punt. Dat is een beetje overdreven", zegt de middenvelder, die overigens niet denkt dat er meer inzat voor de bezoekers. "Het is oké, maar voor 'gefeliciteerd' moet je winnen."

Tot grote verbazing van de thuisploeg werd er geen strafschop toegekend na een vermeende handsbal van Auassar. "Ik kan het niet goed voor me houden, ik weet niet meer hoe ik mijn handen had, dat is vooral de vraag." Na het zien van de beelden is de middenvelder stellig. "Nee, absoluut geen handsbal. Ik heb mijn armen naast mijn lichaam volgens mij, toch? Hij kan hem geven, daar kan ik mee leven. Hij heeft hem niet gegeven, soms geven ze hem en soms niet", besluit Auassar. 

NEC werd in de vorige speelronde al benadeeld door de arbitrage. In het duel met FC Groningen kreeg Souffian El Karouani een directe rode kaart voor een zeer licht vergrijp. Die rode kaart is inmiddels geseponeerd door aanklager betaald voetbal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!