AC Milan boekt nipte overwinning en verstevigt voorsprong op Inter

19-03-2022 22:35 Laatste update: 22:37

AC Milan heeft zaterdagavond de voorsprong vergroot op Internazionale in de Serie A. De Rossoneri waren een maatje te groot voor Cagliari, die lang standhield maar alsnog een treffer moest incasseren. Het werd 0-1 in de Sardegna Arena door een treffer van Ismael Bennacer

AC Milan zag dat Internazionale eerder op de avond twee punten verspeelde tegen AC Fiorentina. In de eerste helft slaagden de bezoekers er nog niet in de score te openen en wist Cagliari stand te houden. Beide ploegen zochten de kleedkamers op met de brilstand op het bord.

In de tweede helft was het na een kwartier raak. Olivier Giroud wipte handig de bal op, zoals hij wel vaker deed in zijn tijd bij Arsenal FC, waardoor Bennacer heerlijk de bal op de slof kon nemen. Doelman Alessio Cragno had geen antwoord op de knal van Bennacer. De bezoekers gingen op zoek naar de tweede treffer, maar het bleef bij 0-1 in Cagliari. In de slotminuten ruimde Giroud het veld voor Zlatan Ibrahimovic.

Door de overwinning heeft Milan een voorsprong van zes punten opgebouwd tegen Internazionale. Nummer twee Napoli maakte geen fout en won eerder op de avond van Udinese. De Napolitanen staan drie punten achter op de koplopers uit Milan.