Nieuws

Handhaving Go Ahead lijkt veiliggesteld: 'Ja, je bent altijd aan het rekenen'

Handhaving Go Ahead lijkt veiliggesteld: 'Ja, je bent altijd aan het rekenen'

19-03-2022 21:19 Laatste update: 21:24

Go Ahead Eagles is bijna in veilige haven, weet ook aanvoerder Bas Kuipers. De captain won zaterdagavond met Kowet met 3-0 van SC Cambuur en daarbij komt de ploeg uit Deventer op dertig punten. Normaliter is dat genoeg voor handhaving in de Eredivisie

In gesprek met ESPN doet een opgeluchte Kuipers het woord. "Deze hadden we echt nodig. Het zet ons op dertig punten en dan kun je het afmaken. Ja, je bent altijd aan het rekenen. Je weet dat het dichtbij is. We hopen 34, 35 punten te halen."

Go Ahead wist onlangs koploper Ajax opzij te zetten en hield FC Utrecht op een gelijkspel. Kuipers wil niet alleen maar bezig zijn met de getallen, maar ook genieten van het spel en de goede resultaten. "Je blijft gefocust op wat je doen, dat is het allerbelangrijkste. Het heeft geen zin als je alleen maar aan het rekenen bent, maar dat neemt niet weg dat dit erg lekker is."

"Onze tactiek werkt. We hadden de overhand, maar dan moet je wel scoren. We hebben een aantal dingen tegen gehad, nu zat het mee", besluit de captain. Go Ahead staat acht punten los van nummer zestien Willem II en heeft zeven wedstrijden de tijd om die voorsprong te behouden. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!