Wedstrijdverslag

Brazilië dankt Neymar en Raphinha, Argentijnen moeten tot het uiterste gaan

Brazilië dankt Neymar en Raphinha, Argentijnen moeten tot het uiterste gaan

15-10-2021 08:22

Brazilië en Argentinië hebben hun wedstrijden in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie winnend afgesloten. De Goddelijke Kanaries hadden geen kind aan Uruguay, terwijl de Argentijnse buren moeizaam van Peru wonnen.

Brazilië - Uruguay 4-1
De klassieke derby tussen Brazilië en Uruguay werd de wedstrijd van Neymar en Raphinha. De ster van Paris Saint-Germain nam de openingstreffer voor zijn rekening en lag met zijn gepareerde schot ook aan de basis van de 2-0. Raphinha was er als de kippen bij om de rebound, toegestaan door Fernando Muslera, binnen te tikken.

Na de rust wist de aanvaller van Leeds United nogmaals het doel te vinden en wederom had Neymar een belangrijke rol in de aanvalsopbouw. Een kwartier voor tijd werd het nog even spannend toen Luis Suárez een vrije trap binnenschoot, maar Gabriel Barbosa maakte er niet veel later 4-1 van en boorde de Uruguayaanse hoop daarmee meteen weer de grond in.

Antony, die tijdens de vorige wedstrijd van de Seleçao nog debuteerde met een goal, mocht een half uur voor tijd invallen. Dit keer wist hij zijn stempel niet te drukken, maar de Ajacied zal blij zijn om te zien dat zijn land het WK bijna niet meer kan missen. Met 31 punten uit elf wedstrijden voert Brazilië de WK-kwalificatiepoule in Zuid-Amerika aan en het heeft zes punten voorsprong op eeuwige rivaal Argentinië.

Argentinië - Peru 1-0
De Argentijnen speelden een veel minder goede wedstrijd en hadden alle moeite om Peru van zich af te schudden. De frustratie nam tot overmaat van ramp ook nog eens toe toen een kopgoal van Cristian Romero werd afgekeurd, maar de treffer van Lautaro Martínez met datzelfde lichaamsdeel werd wel geteld. La Selección nam de 1-0 voorsprong mee de kleedkamer in en verdedigde die na rust met verve.

Daar had het wel de hulp van de Peruvianen bij nodig. Die kregen na ruim een uur voetballen namelijk een strafschop te nemen toen invaller Jefferson Farfán die versierde, maar Yoshimar Yotun schoot tegen de lat en liet dé kans op de gelijkmaker aan zich voorbij gaan. In het restant van het duel verdedigde Argentinië, dat de diensten van Ajacieden Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico niet nodig had, goed en hield het de 1-0 vast.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!