Nieuws

'Kwam van PSG, heb grote wedstrijden gespeeld. Werd gezien als grote aankoop'

'Kwam van PSG, heb grote wedstrijden gespeeld. Werd gezien als grote aankoop'

14-10-2021 20:38

Mitchel Bakker verliet afgelopen zomer Paris Saint-Germain voor Bayer Leverkusen. De linksback kijkt tevreden terug op die beslissing, helemaal omdat hij zichzelf in de basis heeft gespeeld bij de Bundesliga-club.

Leverkusen betaalde tussen de zeven en de tien miljoen euro voor Bakker. "Het was voor velen een verrassende transfer", zo laat de verdediger weten in gesprek met De Telegraaf. "Ik kwam natuurlijk van Parijs, heb bepaalde wedstrijden gespeeld en werd gepresenteerd als een grote aankoop. Dat is alleen maar mooi toch? Aan de andere kant: ik ben een normale jongen en zo ga ik ook door het leven."

Bakker zag de transfer naar Leverkusen als 'een logische stap' in zijn carrière. "Ik wilde meer spelen en dat gebeurt nu ook. Ik vond dat ik het móést doen, na twee seizoenen waarin ik soms drie weken niet speelde, en dan weer een paar wedstrijden wel. Dít pakt in ieder geval goed voor mij uit. Ik zit bij Leverkusen lekker in mijn vel, doe het goed, ben op de juiste weg en hoop het vast te houden."

Bakker speelde toch nog de nodige wedstrijden in het sterrenensemble van PSG. "Achteraf kan je stellen dat ik echt deel heb uitgemaakt van PSG. Ik heb er 45 wedstrijden gespeeld en heb in Parijs twee mooie jaren gehad. Ik heb veel gezien, mooie dingen meegemaakt. Dat neem je allemaal in je bagage, zeggen ze dan. Ik zal die tijd nooit meer vergeten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!