Nieuws

'We hebben een ploeg met veel kwaliteiten, die te goed is om te degraderen'

'We hebben een ploeg met veel kwaliteiten, die te goed is om te degraderen'

18-03-2022 23:15 Laatste update: 23:21

Heracles Almelo heeft na de nederlaag van vrijdagavond tegen SC Heerenveen flinke degradatiezorgen. Verdediger Mats Knoester is van mening dat zijn dat de ploeg uit Almelo te veel kwaliteit heeft om te degraderen, al komt de streep steeds dichterbij. 

Heerenveen wist in eigen huis met 2-0 te winnen, waardoor het gat met de degradatiezone slechts vijf punten bedraagt voor Heracles. "Deze komt heel hard aan", zegt de teleurgestelde verdediger in gesprek met RTV Oost. "Dit is een uitwedstrijd waar je op voorhand een grote kans hebt om te winnen", zegt Knoester. Heerenveen wist tegen de Heraclieden namelijk voor het eerst in het kalenderjaar een overwinning te boeken. 

"Dit is heel erg teleurstellend. In de eerste helft was er niet veel aan de hand", vervolgt de Heracles-speler. "Het was niet overtuigend, maar als we het in uitwedstrijden lang op 0-0 houden, weet je dat het wel kan komen. Maar het kwam niet."

De club uit Almelo haalde zeven punten uit de afgelopen vijf duels, maar mag zich niet te vaak meer in de vingers snijden als het in de Eredvisie wil blijven. "Het zijn nog zeven finales. Elke wedstrijd begin je weer op nul. Het belangrijkste is dat we onszelf niet gek laten maken, want we hebben een ploeg met veel kwaliteiten, die te goed is om te degraderen", besluit Knoester. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!