Nieuws

Bosz fileert UEFA en FIFA: 'Die mensen snappen niets van voetbal'

Bosz fileert UEFA en FIFA: 'Die mensen snappen niets van voetbal'

14-10-2021 20:26

Peter Bosz begrijpt helemaal niets van de drukke interlandperiode die veel van zijn spelers bij Olympique Lyon hebben meegemaakt. De Nederlandse oefenmeester kan aanstaande zaterdag niet beschikken over Lucas Paqueta, die met het nationale elftal van Brazilië op pad is.

Brazilië neemt het donderdag nog op tegen Uruguay en is niet op tijd terug voor de competitiewedstrijd van Lyon tegen AS Monaco. Bosz laat zijn frustraties de vrije loop op een persconferentie. "Ik snap er echt helemaal niets van. Of het nou gaat om de UEFA of de FIFA, drie wedstrijden in Zuid-Amerika waarvan de laatste op donderdagacond, dat kan echt niet. Ik spreek niet namens Lyon, maar namens de spelers. Dat is onmogelijk. De mensen die dat organiseren snappen niets van voetbal."

Bosz stelt dat het de UEFA en FIFA niet om het voetbal gaat. "Geld is blijkbaar het belangrijkste, niet het voetbal en ook niet de spelers. We willen de beste spelers op het veld zien, maar daardoor raken ze geblesseerd en zijn ze soms lang uitgeschakeld", aldus Bosz, die meteen een oplossing aandraagt. "Misschien is het een goed idee om een coach aan te stellen als FIFA- of UEFA-voorzitter."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!