Nieuws

'Promes overtuigde ploeggenoten in Rusland te blijven ondanks oorlogssituatie'

'Promes overtuigde ploeggenoten in Rusland te blijven ondanks oorlogssituatie'

18-03-2022 20:30 Laatste update: 20:33

Quincy Promes heeft zijn ploeggenoten overtuigd bij Spartak Moskou te blijven toen de invasie van Rusland op Oekraïne begon, aldus Artem Rebrov. De technisch coördinator van de club heeft louter goede woorden over voor de oud-international van Oranje. 

Rebrov laat zich uit over Promes tegenover het Russische Sport. Aanvankelijk had Rebrov weinig vertrouwen in de komst van de Nederlander, die binnen de eigen grenzen verdacht wordt van poging tot moord, bettrokken bij drugshandel en het deelnemen aan een criminele organisatie. "Ik dacht serieus: "Wat voor brandhout hebben ze meegebracht?" Nu past dit natuurlijk niet eens in mijn hoofd", spreekt Rebrov.

De technisch coördinator speelde in 2018 nog voor Spartak als doelman en was destijds samen met Promes op het veld te vinden. "Promes zei meteen: "Ik verlaat Spartak niet voordat ik hier kampioen ben geworden." Gezien hoe lang ze op dat moment geen kampioen waren, klonk het voor sommigen naïef, maar uiteindelijk vertrok Quincy als koning", zegt de voormalig doelman. 

De rechtszaak van Promes komt op 31 maart voor de rechter. Of de voetballer zelf aanwezig zal zijn bij zijn proces, is nog onduidelijk. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!