Nieuws

Schreuder blij met Oranje-oproep Lang: 'Noa komt uit een moeilijke periode'

Schreuder blij met Oranje-oproep Lang: 'Noa komt uit een moeilijke periode'

18-03-2022 16:30 Laatste update: 16:34

Alfred Schreuder is blij dat Noa Lang opgeroepen is voor Oranje. De oefenmeester liet de ex-Ajacied vorig weekend buiten de basisploeg, nadat hij ongepast reageerde na een wissel. Schreuder ziet dat de 22-jarige aanvaller zich niet gewonnen geeft en blijft knokken.

"Het is hartstikke goed dat hij erbij is. Noa komt uit een moeilijkere periode, maar je ziet dat hij aan het vechten is. En dat is goed", vertelt Schreuder aan Het Nieuwsblad. De Nederlandse oefenmeester doelt hiermee op de wissel in de uitwedstrijd tegen Seraing van twee weken geleden. Lang werd na iets meer dan een uur naar de kant gehaald en daar was de Oranje-international het zichtbaar niet mee eens. Dit werd uitvergroot in de Belgische pers en Lang kreeg in de wedstrijd tegen KV Oostende maar tien minuten speeltijd als invaller.

Schreuder vindt dat de ex-Ajacied goed heeft gereageerd op het voorval. "Hij heeft een heel goed signaal gegeven, viel op Oostende in als negen maar liep prima tussen de linies." De Nederlandse trainer wilde in gesprek met de Belgische krant nog niet vertellen of Lang zondag aan de aftrap verschijnt tegen RC Genk. "Wie straks speelt, Adamyan of Lang? De concurrentie is natuurlijk groot, en dat hij de groep scherp bij ons. Maar ik wil het geen dilemma noemen, hoor."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!