Nieuws

Van Wonderen bevestigt geruchten nieuwe club: 'Het ziet er goed uit'

Van Wonderen bevestigt geruchten nieuwe club: 'Het ziet er goed uit'

18-03-2022 16:11

Kees van Wonderen wordt de nieuwe trainer van sc Heerenveen. De 52-jarige oefenmeester van Go Ahead Eagles verwacht dat er volgende week witte rook zal komen.

Dat laat Van Wonderen vrijdagmiddag weten in gesprek met De Stentor. "Het ziet er goed uit, ik ga er vanuit dat we er op korte termijn uit komen", aldus de oefenmeester. Er waren al langer geruchten dat de huidige trainer van Go Ahead Eagles het stokje zou overnemen van interim-trainer Ole Tobiasen bij Heerenveen. Volgende week staat er interlandvoetbal op het programma, waardoor de oefenmeester en de Friese club de onderhandelingen rond kunnen maken.

Heerenveen strijdt dit seizoen tegen degradatie. Go Ahead Eagles verkeert in een betere situatie. Ondanks de betere klassering heeft Van Wonderen geen twijfels over zijn overstap. "Dat is voor mij geen issue", laat de 52-jarige oefenmeester weten. Verder wil Van Wonderen niets meer kwijt over zijn toekomstige verblijf in Friesland. 'Het zou niet respectvol zijn naar Go Ahead', schrijft de regionale krant.

Van Wonderen maakte eerder dit jaar al bekend dat hij Go Ahead Eagles aan het eind van het seizoen zou verlaten, omdat hij toe zou zijn aan een nieuw avontuur. De oefenmeester is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen in Deventer. Hij promoveerde vorig seizoen op spectaculaire wijze naar de Eredivisie

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!