Reactie

Burgzorg over wijze raad van Wormuth: 'Moet ik in mijn hoofd blijven stampen'

Burgzorg over wijze raad van Wormuth: 'Moet ik in mijn hoofd blijven stampen'

03-10-2021 09:55

Heracles Almelo-smaakmaker Delano Burgzorg krijgt van zijn trainer Frank Wormuth het advies om vaker met zijn hoofd omhoog te voetballen. De aanvaller bewees zaterdag tegen Willem II waarom de Duitse trainer dat zei én dat hij een snelle leerling is.

ESPN sprak voorafgaand aan de wedstrijd met Wormuth. "Dat is normaal. In Burgzorg zien we allemaal een grote man, volwassen: maar hij is pas 22. Hij is een speler die graag voetbalt en hij heeft nog niet het overzicht om het hele voetbalveld te zien. Daar moeten we hem bij helpen."

Tijdens de wedstrijd miste hij een grote kans én scoorde hij even later, nadat hij doelman Timon Wellenreuther in de luren legde met een knappe schijnbeweging. "Ik heb het gevoel dat ik nu iets langer de tijd heb dan bij de eerste kans", aldus Burgzorg zelf, bij het bekijken van de beelden. "Ik moet gewoon elke keer dat ik de bal heb, focussen dat ik omhoog kijk. En soms gaat dat niet. Maar ja, ik moet dat zelf ook in mijn hoofd stampen dat ik dat blijf doen. En als ik dat daadwerkelijk blijf doen, dan kan ik nog steeds verder komen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!