Nieuws

Spaanse media lyrisch: 'Harry Potter' neemt Barcelona bij de hand

Spaanse media lyrisch: 'Harry Potter' neemt Barcelona bij de hand

18-03-2022 09:49 Laatste update: 10:12

Pedri was donderdagavond de gevierde man bij FC Barcelona. Mede door zijn toedoen en geweldige spel behaalden de Catalanen de volgende ronde van de Europa League.

Het ging niet zonder slag of stoot voor Barcelona in 'de hel van Istanbul'. Nadat Frenkie de Jong in de eerste minuten van de wedstrijd een dot van een kans had gemist, kwamen de Turken op voorsprong door een goal van Marcão die tijdens het juichen de cornervlag toekakelde.

Een aantal minuten later was daar dan de jonge middenvelder. Ferran Torres gaf een intilligente steekbal, waarna Pedri enkele tegenstanders met twee sublieme lichaamsschijnbewegingen op het verkeerde been zette. De jongeling hield het hoofd koel en schoot beheerst binnen. In de tweede helft klaarde Pierre-Emerick Aubameyang het klusje. Een voorzet kwam terecht bij De Jong die het overzicht behield en de bal bij de Gabonees kreeg. De 2-1 van Aubameyang was meteen het slotakkoord van de wedstrijd.

'Pedri gaf een galavoorstelling', schrijft El Mundo Deportivo over de 'nieuwe Iniesta'. 'Hij toonde een ongelooflijke kalmte bij zijn doelpunt. Daarna blonk hij uit in het vasthouden van de bal, zijn passing en zijn defensieve prestaties. Galatasaray was zijn slachtoffer en kreeg het niet voor elkaar om hem te stoppen', zijn de geschreven woorden van de Spaanse krant.

Ook Marca is lyrisch over de creatieveling. 'Xavi had gelijk: er is geen andere spelers zoals Pedri. Hij is de ster van dit team', luidt het oordeel van de grootste sportkrant van Spanje. 'Het maakt niet uit dat hij nog een kind is, hij maakt nu al het verschil in de grote wedstrijden. Hij kan omgaan met de druk en laat anderen beter spelen. Lang leve Pedri.'

Sport spreekt zich ook uit over Pedri: 'Harry Potter in actie', valt te lezen in de kop van de krant. Sport refereert hiermee aan de tweet van Barcelona donderdagavond, waarin de club Pedri vergeleek met de tovenaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!